Torrota de l’Obac i Pou de Glaç

Torrota de l’Obac

És una torre de planta rectangular, lleugerament atalussada, amb la part superior esfondrada, que va ser restaurada fa pocs anys. A la façana de migdia, i a l’alçada del pis superior, s’obre una porta d’arc de mig punt adovellada. Es creu que va ser edificada al segle XI i que era una torre de guaita que defensava el camí de Vacarisses, comunicada òpticament amb la torre que hi ha prop del poble.Image00028

Pou de Glaç

El Pou de Glaç de l’Estepar va ser construit l’any 1706 per la familia Ubach, que vivia a la masia actualment coneguda com a Casa Vella de l’Obac.

El pou es va edificar mig enterrat en una zona boscosa, plena d’alzines, situada a 650 metres d’alçada, a la vessant oest del Turó de la Carlina, al costat de la cruilla del camí de l’Estepar i un sender provinent de la Torrota de l’Obac. El pou consisteix en un clot cilíndric revestit interiorment per pedre seca.

El gel s’anava a buscar a l’hivern a les rieres i les basses de l’entorn. L’aigua congelada es tallava en blocs i es portava al pou per evitar que es fongués amb la calor de la primevera i l’estiu. A les nits el glaç es trasllava fins a les ciutats, on es venia tant com a medicina com per refrecar les begudes.
Image00032

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.